Založen: Nov 22, 2009 Příspěvky: 1749 Bydliště: Česká republika
Zaslal: so červen 27, 2026 11:05 am Předmět: Krátkodobé bezvědomí - a být připraven na příchod Ježíše
Včera dopoledne jsem byla v krátkém bezvědomí. Pamatuji si jen náhlý pocit slabosti, kdy jsem ještě stačila si říci kolegyni o pomoc (že potřebuji odejít z porady, ale odejít jsem nestihla) a pak jsem se probrala až ve vedlejší místnosti na lavici se starostlivými kolegy nad sebou. První, co bylo, bylo zděšení, že už jede záchranka.
Jen klasická mdloba z dusna a vedra, občas to mívám i v přeplněných busech ve vedru, ale vždy jsem to zvládla bez záchranky, kterou jsem vždy odmítala (znám první pomoc, ale tentokrát jsem ji nestihla předem zamítnout, prudký nástup mdloby). A kolegové na pracovišti povinnost řešit bezvědomí kolegyně.
Až dnes jsem si uvědomila, že kdyby došlo k úmrtí, tak bych už nic za těch pár vteřin ztrácení vědomí už nezměnila. A jak je důležité neustále a v každé minutě a vteřině být včas připravený na příchod Pána Ježíše.
Zaslal: so červen 27, 2026 1:20 pm Předmět: Re: Krátkodobé bezvědomí - a být připraven na příchod Ježíše
brusle7 napsal:
Včera dopoledne jsem byla v krátkém bezvědomí. Pamatuji si jen náhlý pocit slabosti, kdy jsem ještě stačila si říci kolegyni o pomoc (že potřebuji odejít z porady, ale odejít jsem nestihla) a pak jsem se probrala až ve vedlejší místnosti na lavici se starostlivými kolegy nad sebou. První, co bylo, bylo zděšení, že už jede záchranka.
Jen klasická mdloba z dusna a vedra, občas to mívám i v přeplněných busech ve vedru, ale vždy jsem to zvládla bez záchranky, kterou jsem vždy odmítala (znám první pomoc, ale tentokrát jsem ji nestihla předem zamítnout, prudký nástup mdloby). A kolegové na pracovišti povinnost řešit bezvědomí kolegyně.
Až dnes jsem si uvědomila, že kdyby došlo k úmrtí, tak bych už nic za těch pár vteřin ztrácení vědomí už nezměnila. A jak je důležité neustále a v každé minutě a vteřině být včas připravený na příchod Pána Ježíše.
Brusle7
Neboj se Brusle, víra v Boha a poznání Jeho charakteru sebou nese i jistotu, že v okamžiku smrti budeme připravení. Bůh má pevně v rukou i okamžik naší smrti, a na tento okamžik Bůh své věrné po celý život připravuje.
Zaslal: so červen 27, 2026 5:58 pm Předmět:
Ještě jsem si až dnes (druhý den) uvědomila, že včera, když jsem se někdy kolem poledne po ošetření záchranářů dostala domů, tak jsem následně řešila jen fyzickou pohodu (ochlazení, nápoje, klid, "gaučink", klid u PC apod.) - tj. respektive rady záchranářů - a šťastná, že jsem už v klidu doma.
Ostatní jsem začala vnímat až po odeznění fyzického nebezpečí - tím myslím duchovní věci - v souvislosti s kolapsem.
Dnes se také dočítám o spoustě dalších výjezdů záchranky k jiným lidem, třeba i v podobné situaci k Lucii Bílé a dalším (kolapsy z vedra a dusna). Je třeba, pokud to lze, vše co nesouvisí s nutnými činnostmi, tak odložit. Respektive včera jsem byla v zaměstnání, nyní mám víkendové volno.
Také čtu - absolutní rekord ČR dnes v sobotu 27.6.2026 překonaný - 40,8 stupňů. A zítra má být ještě tepleji!
Zaslal: ne červen 28, 2026 5:38 am Předmět:
Cítím se ještě oslabená, proto v těchto vedrech nevycházím. V noci jsem větrala a teď na den všude ubednila, zatáhla žaluzie i veškeré závěsy. V lednici na mrazáku mám lahve vody s ledem, budu postupně vyndavat do místnosti jako klimatizaci.
Včera ten teplotní rekord byl v Čechách nakonec 40,9 stupně. U nás bylo na teploměru ve stínu kolem 38 stupňů. Dnešní předpovědi na neděli jsou asi o 2 stupně více.
Cítím se ještě oslabená, proto v těchto vedrech nevycházím. V noci jsem větrala a teď na den všude ubednila, zatáhla žaluzie i veškeré závěsy. V lednici na mrazáku mám lahve vody s ledem, budu postupně vyndavat do místnosti jako klimatizaci.
Včera ten teplotní rekord byl v Čechách nakonec 40,9 stupně. U nás bylo na teploměru ve stínu kolem 38 stupňů. Dnešní předpovědi na neděli jsou asi o 2 stupně více.
Přeji klidnou a příjemnou neděli.
Brusle7
Na bytě musí nyní pekelně. Píšou, že v Praze je peklo. Horko je již i v lese.
Horko je i na motorce při 100km/h, je to něco jako jízda v obřím fénu. Ale na ischias to dělá dobře.. ) Jediné pozitivum co jsem našel.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.