Magdalena07 Druhý pilot

|
Zaslal: ne srpen 02, 2026 3:53 pm Předmět: Nejvyšší socha Panny Marie v Evropě |
|
|
“Největší evropská mariánská socha vyrostla v obci Konotopie v Kujavsko-pomořském vojvodství. S její výstavbou se začalo v březnu 2025 a slavnostní otevření spolu s požehnáním monumentu je naplánováno na 15. srpna, svátek Nanebevzetí Panny Marie.
Financovali ji manželé Grażyna a Roman Karkosikovi spolu s obyvateli obce. Tyčí se u Sanktuária Panny Marie Bolestné v Konotopii, kam poutníci míří už od roku 1885. Nový monument má posílit význam tohoto poutního místa.
Zpodobnění Panny Marie podle projektové dokumentace měří 55,6 metru, Reuters však uvádí výšku 54,5 metru. Rozdíl vyplývá z odlišné metodiky měření. Samotná postava Panny Marie je vysoká 40,6 metru a stojí na 15 metrů vysokém podstavci”.
„„Já jsem Hospodin, tvůj Bůh, který tě vyvedl z Egypta, z domu otroctví. Neměj žádné bohy kromě mne. Nevytvářej si modly v podobě čehokoli nahoře na nebi, dole na zemi nebo ve vodách pod zemí. Neklaň se jim a nesluž jim, neboť já Hospodin, tvůj Bůh, jsem Bůh žárlivě milující. Trestám nepravost otců na synech do třetího i čtvrtého pokolení těch, kdo mě nenávidí, a prokazuji milosrdenství tisícům pokolení těch, kdo mě milují a zachovávají má přikázání.“
Exodus 20:2-6 B21
https://bible.com/bible/15/exo.20.2-6.B21 _________________ Magdalena |
|