Zaslal: so prosinec 06, 2025 6:40 pm Předmět: Mít Božího Ducha
Co to znamená, mít Jeho Ducha ve svém těle ?
To současně znamená,
že se stáváme Jeho lidem, osvobozeným z pout Satanových,
že se stáváme v Božích očích dokonalí, osvobozeni od hříšné minulosti
že Bůh s námi uzavírá smlouvu
že nám dává své zákony rovnou do mysli a do srdce
že už nám ostatní nemusejí říkat, co máme dělat, abychom ještě lépe poznali Jeho samotného
PROTOŽE ON SÁM SE NÁM DAL POZNAT,
Už se důvěrně známe a nepotřebujeme rady těch, kteří si jen mysli , že jsou Jeho
„Protože toto je smlouva, kterou uzavřu s domem Izraele po oněch dnech, praví Pán: Dám jim své zákony do mysli a napíši jim je na srdce; a budu jim Bohem a oni mi budou lidem. A nikdo už nebude učit svého spoluobčana a nikdo svého bratra slovy: "Poznej Pána", neboť mě budou znát všichni, od nejmenšího až do největšího z nich, protože se slituji nad jejich nepravostmi a na jejich hříchy [a jejich nezákonnosti] již nikdy nevzpomenu.”“
Židům 8:10-12 CSP
My potřebujeme jen se navzájem posilovat
My potřebujeme jen se navzájem milovat
My potřebujeme jen se navzájem radovat
My potřebujeme jen společné očekávat Jeho blízký příchod
Halelujah _________________ Magdalena
Naposledy upravil Magdalena07 dne so březen 07, 2026 11:30 pm, celkově upraveno 2 krát.
Zaslal: ne prosinec 07, 2025 11:10 am Předmět:
Mít Jeho Ducha, to znamená ,
být přitáhnut samotným Otcem
být vyučen od Boha, potom teprve člověk může přijít k Ježíši.
Pokud to není DÁNO od Otce, NEMŮŽEME přijít k Ježíši Kristu,
„Ježíš jim odpověděl: “Nereptejte mezi sebou. Nikdo nemůže přijít ke mně, jestliže ho nepřitáhne Otec, který mne poslal; a já ho vzkřísím v poslední den. V Prorocích je napsáno: "A budou všichni vyučeni od Boha." Každý, kdo od Otce uslyšel a vyučil se, přichází ke mně.“
Jan 6:43-45 CSP
„Duch je ten, který obživuje, tělo nic neznamená. Slova, která jsem vám pověděl já, jsou duch a jsou život.“
Jan 6:63 CSP
„Ale jsou někteří z vás, kteří nevěří.” Ježíš totiž od počátku věděl, kteří jsou nevěřící a kdo je ten, který ho vydá. A říkal: “Proto jsem vám řekl, že nikdo ke mně nemůže přijít, pokud mu to není dáno od Otce.”“
Jan 6:64-65 CSP
Ježíš od počátku zná svůj lid a taky zná ty, kteří Jeho nejsou a nikdy nebudou.
Je to dáno Otcem od založení světa
Čemu se Boží lid vyučil u Otce?
LÁSCE !!!
S touhou po lásce se rodíme
Láskou dýcháme a žijeme
Láska je smyslem našeho života
Zaslal: út prosinec 09, 2025 9:06 pm Předmět:
Mít Jeho Ducha, to je narodit se do Jeho Království Lásky a Pravdy.
Jako narozené dítě začínáme se rozhlížet a orientovat v onom “ novém prostředí myšlení”, kdy všechno zůstává za námi , náš starý způsob myšlení, najednou s úžasem vidíme to, co jsme v minulosti přehlíželi a naopak se s odporem díváme na to, co jsme kdysi tolerovali …
Stáváme se jinými pro naše okolí , které si myslí, že si na něco hrajeme, že něco předstíráme .
Je to těžké období pro nás, protože se nám ti. které jsme milovali, vzdalují, pomalu a jistě.
A my? My už nemůžeme jednak jinak, než jak nám to přikazuje Jeho Duch Pravdy. Stali jsme se Jeho lidem, vznášíme se , radujeme se , ale slzy ještě dlouho tečou , než zcela pochopíme , že ti, o kterých jsme si mysleli, že nás milují, pro nás zemřeli. Kdyby byli Jeho, tak by zůstali vznášeli bychom se společně … _________________ Magdalena
Založen: Nov 22, 2009 Příspěvky: 1650 Bydliště: Česká republika
Zaslal: st prosinec 10, 2025 12:04 pm Předmět:
Magdalena07 napsal:
Stali jsme se Jeho lidem, vznášíme se , radujeme se , ale slzy ještě dlouho tečou , než zcela pochopíme , že ti, o kterých jsme si mysleli, že nás milují, pro nás zemřeli. Kdyby byli Jeho, tak by zůstali vznášeli bychom se společně …
Zaslal: so únor 07, 2026 4:35 pm Předmět:
Mît Božího ducha je jistota spasení
Je jistota, že máme volný přístup k trůnu milosti , že jsme znovuzrozeni rozhodnutím Božî vůle
Mít Božího Ducha = zápas s Nepřítelem a jeho přisluhovači po celou dobu pobytu tady na Zemi a přitom nezapomínat na Jeho slova, o Lásce ke svému lidu .
Zaslal: ne únor 08, 2026 6:00 pm Předmět:
Při znovuzrození jsme oživeni ze smrti do života Božím duchem a Jeho Slovo se stává součástí nás samých .
Mít Jeho Ducha znamená mít v sobě Jeho Slova, a ta nám vytanou na mysli v příhodny okamžik.
Jan 14:26
26Ale Přímluvce, Duch svatý, kterého pošle Otec ve jménu mém, ten vás naučí všemu a připomene vám všecko, co jsem vám řekl.
Mat.10:19-20
19A když vás obžalují, nedělejte si starosti, jak a co budete mluvit; neboť v tu hodinu vám bude dáno, co máte mluvit.
20Nejste to vy, kdo mluvíte, ale mluví ve vás Duch vašeho Otce.
Už to nejsme my, ale On v nás, který promlouvá našimi ústy k těm, které chce On sám oslovit
Proto je tak důležité jíst Jeho Slova ( Jeho tělo) a pít Jeho krev.
„Ježíš jim tedy řekl: “Amen, amen, pravím vám, nebudeteli jíst tělo Syna člověka a nebudeteli pít jeho krev, nebudete mít v sobě život. Kdo jí mé tělo a pije mou krev, má život věčný a já ho vzkřísím v poslední den. Neboť mé tělo je pravý pokrm a má krev je pravý nápoj. Kdo jí mé tělo a pije mou krev, zůstává ve mně a já v něm. Jako mne poslal živý Otec a já žiji skrze Otce, tak i ten, kdo mne jí, bude žít skrze mne.“
Jan 6:53-57 CSP
„Duch je ten, který obživuje, tělo nic neznamená. Slova, která jsem vám pověděl já, jsou duch a jsou život.“
Jan 6:63 CSP
Založen: Feb 04, 2004 Příspěvky: 313 Bydliště: Czech_Republic
Zaslal: so březen 07, 2026 9:47 am Předmět:
Působení Božího Ducha? Nechápu, kde ten Boží Duch existuje. Který duch působí, že verše z Bible si každý vysvětluje po svém? Třeba zrovna pojem Boží chléb apod. Jedni udělali z chlebu oplatku a víno pijí jen kněží, jiní to činí zase jinak a myslí si, že chleb je fyzický Ježíš. Nepochopili duchovní význam podobenství. Je to šílené a mne připadá, že lidé primitivně pak uvěří všemu, co jim údajní majitele Ducha Božího namluví. Tohle vede ke zničení víry v Boha a v Krista. Dnes jsem četl úvahu jednoho duchovního, že za tři generace křesťanství v Evropě zmizí. Proč? Stačí podívat se kolem. A ta pýcha byla a je jen zdrojem nenávisti a možná i válek. Nikdo už ani víru nechrání. A studenti a absolventi teologické fakulty spíš organizují protesty v Milionu chvilek místo toho, aby šířili evangelium.
Zaslal: st březen 18, 2026 11:56 pm Předmět:
Církev Kristova stojí na duchovní Skále na samotném Kristu a brány Pekla ji nepřemohou .
Ani jedna ovce se Bohu neztratí!
On byl, je a bude VŽDY se svým lidem, které si vyvolil.
Hlavu vzhůru a očekávejme druhý příchod našeho Pána a starejme se o to, aby naše lampy hořely , protože ti, kteří budou mít málo oleje ve svých lampách, na svatbě Ženicha nebudou … a nebude to naše vina.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.