Zaslal: po březen 23, 2026 6:57 pm Předmět: Konec Boží milosti
Brusle napsala.
K tématu odpuštění:
Všichni diskutující mu rozumí, jen já nikoliv. Respektive já mu nerozumím a nikde ho nevidím ani v okolí a právě v praktických životech, pokud zlo trvá. Ale to už se stále opakuji.[i]
Dobrý postřeh Brusle, je moc dobře že to nezastavitelné zlo vidíš. Ve svém okolí také nevidím ovoce odpuštění, a mnozí další křesťané to vnímají stejně. Je zlá doba. Je doba konce a závěrečného času, a Duch Boží již několik let odchází z našeho světa. Proto se celý svět diferencuje na dva tábory. Mnoho lidí přestalo vnímat zlo a lež, a někteří dokonce vydávají zlo za dobro a lež za pravdu. Má to logiku proč se to tak děje. V době příchodu Krista nebude žádná šedá duše na pomezí, budou jenom černé a bílé duše. Jedni odejdou do záhuby a druzí do Božího království, nic mezi. Milosrdenství Boží ve světě končí a prozíravé družičky vytahují nádobku s olejem, kterou si přichystali právě pro tuto závěrečnou půlnoční dobu. Technicky by se dalo říct, že nyní jedeme na rezervu, kterou jsme si vytvořili v lepších časech. Nyní se ukazuje co v kom je, a jak je na příchod Pána připravený.
Boží milosrdenství přestálo již takřka působit a zlí lidé se urvali ze řetězu, nic je již nezadržuje, není žádná hráz proti zlu, a zlo na ně působí přímo. Proto není nikde vidět ovoce odpuštění, bez Božího milosrdenství odpuštění není.
Doba konce je popsaná ve vizi Daniele 11.
Slyšel jsem, ale neporozuměl jsem. Řekl jsem: „Můj pane, jaké bude zakončení toho všeho? Řekl: „Jdi, Danieli, tajuplná a zapečetěná budou ta slova až do doby konce. Mnozí se vytříbí, zbělí a budou vyzkoušeni. Svévolníci budou jednat svévolně; žádný svévolník se nepoučí, ale prozíraví se poučí.
[i]
V knize Zjevení 22 je doba kdy bude ukončená Boží milost popsaná takhle.
Kdo křivdí, ať křivdí dál, kdo je pošpiněn, ať zůstane ve špíně – kdo je spravedlivý, ať zůstane spravedlivý, kdo je svatý, ať setrvá ve svatosti.
[i]
A přesně tohle se právě v tomto světě děje. Dlouhého trvání to ale mít nebude. Po tomto verši totiž následují slova Krista.
Hle, přijdu brzo, a má odplata se mnou; odplatím každému podle toho, jak jednal.[/i]
Proto není nikde vidět ovoce odpuštění. Doba konce a závěrečného soužení je tady.
[quote="brusle7"]Tady jde o rozpor v tom, že velká část křesťanů na GS vnímá to odpuštění jako reálné i v době trvajícího zla (a bez lítosti, bez změny).
Brusle7[/quote]
To ale není odpuštění v Božím milosrdenství.
Pletou si Boží odpuštění s lidským prominutím. Lidské prominutí je světský proces bez zahlazení následků hříchu Bohem. Tento omyl je hojně rozšířený. I Cizinec dnes k definici odpuštění použil světský zdroj Wikipedii.
Za tímto vším stojí sekularizace společnosti.
A kdyby si pletli jenom odpuštění a lítost. Těch popleteností je mnohem víc a zašli již tak daleko, že se přijali protibožské zákony.
Jedna z těch nejhorších a nejohavnějších popleteností je to, co se dnes vydává za "lásku".
[quote="brusle7"]Nevnímám to jako popletení. ale jako jinou zkušenost s tématem. Zajímá mne zkušenost jiných.[/quote]
Vnímáš to na základě myšlenkového rámce, který jsi přijala v sekularizovaném školství. Je to typická praktika u psychologů, pedagogů při hledaní konsensu a pomoci lidské.
Z pohledu duchovního to však popletení je. Když si někdo o něčem myslí že je to něco, a to něco není tím co má být, tak ten někdo se spletl a většinou ho někdo spletl záměrně. Pak je ten někdo popletený, je popleta, je oklamaný atd.
Vždyť o to se vždy mocnosti zla snažili. Poplést a oklamat člověka v základním vnímaní Boha. Zatemnit člověku vnímání Boha. Jak asi vnímá člověk Boha když si plete pravdu se lží, když si plete lítost se sebelítostí, když si plete Boží odpuštění s lidským prominutím, když si plete Boží lásku s podivnou pseudoláskou? Taková popletenost zcela zneschopňuje navázat s Bohem vztah, ba hůř, oklamaný člověk si začne vytvářet v představě bohy kteří vyhovují jeho zvrácenosti.
Jinou zkušenost kterou hledáš je jenom jedna tragická zkušenost.
Je to hřích. Hřích=minutí se cílem.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.