Grano Salis NetworkGrano SalisGranoChatMusicalise-KnihyModlitbyD K DKřesťANtiqC H M IMOSTYNotabeneECHO 
Vítejte na Grano Salis
Hledej
 
Je a svátek má Zikmund.   Vytvoření registrace
  Článků < 7 dní: 2, článků celkem: 16656, komentáře < 7 dní: 308, komentářů celkem: 429991, adminů: 60, uživatelů: 5252  
Vyzkoušejte
Jednoduché menu

Úvodní stránka

Archiv článků

Protestantské církve

Veřejné modlitby

Zpovědnice

e-Knihovna

e-Knihy pro mobily

Kam na internetu

Soubory ke stažení

Recenze

Diskusní fórum

Tvůj blog

Blogy uživatelů

Ceny Zlatá Perla

Ceny Zlatá Slza

Doporučit známým

Poslat článek


Tip na Vánoční dárek:

Recenze
Obsah
OBJEDNAT


GRANO MUSICALIS

Hudební portál
GRANO MUSICALIS
mp3 zdarma

Velký pátek

Vzkříšení


Pravidla


Kdo je online
Právě je 591 návštěvník(ů)
a 2 uživatel(ů) online:

cizinec
rosmano

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma registrovat kliknutím zde

Polemika


Přihlášení

Novinky portálu Notabene
·Selhání pøedstavitelù Jižních baptistù pøi ochranì obìtí sexuálního zneužívání
·Sbor Bratrské jednoty baptistù v Lovosicích vstoupil do likvidace
·Informace z jednání Výkonného výboru BJB dne 10. kvìtna 2022
·JAS 50 let: Adrian Snell, trièko a beatifikace Miloše Šolce
·Online pøenosy ze setkání všech JASákù k 50. výroèí pìveckého sboru JAS
·Prohlášení tajemníka Èeské evangelikální aliance k ruské agresi na Ukrajinì
·Jak se pøipravit na podzimní vlnu?
·Kam se podìly duchovní dary?
·Bratrská jednota baptistù se stala èlenem Èeské eavngelikální aliance
·Patriarcha Kirill v Západu vidí semeništì zla a sní o vizi velkého Ruska

více...

Počítadlo
Zaznamenali jsme
116701571
přístupů od 17. 10. 2001

granosalis.cz :: Zobrazit téma - Zajímalo by mne,která církev je vlastně ta pravá,a čím se ob
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Zajímalo by mne,která církev je vlastně ta pravá,a čím se ob

 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra granosalis.cz -> Rozdíly mezi církvemi
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Ori



Založen: Dec 30, 2005
Příspěvky: 0
Bydliště: Czech_Republic

PříspěvekZaslal: pá prosinec 30, 2005 10:29 pm    Předmět: Citovat


_________________
Jirka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu AOL Instant Messenger Yahoo Messenger MSN Messenger
Anonymous



Založen: Nov 10, 2000
Příspěvky: 0

PříspěvekZaslal: ne leden 01, 2006 9:01 pm    Předmět: Citovat

Chvála Kristu!

Téma je tu skutečně žhavé. Pokusím se o svoji trošku do mlýna.
Jako křesťan si samozřejmě myslím, že pravá je církev kterou založil Kristus. Jak čteme v Evangeliích, založil ji na Skále (jak nazval Šimona = Petra) a slíbil, že ji mocnosti pekla nepřemohou. Ve své prosbě k Otci vyslovil přání, aby jeho učedníci byli jedno, tak jako je On v jednotě s Otcem.
Vidíme, že toto přání jsme (nebo naši předkové) nenaplnili. Křesťané jsou rozděleni do mnoha církví a navzájem se obviňují z nepravověrnosti. Argumenty pochází většinou z minulosti, jsou často založeny na nepochopení a někdy i na lživém obvinění, které se však donekonečna opakují v následujících generacích, až se staly téměř články víry, jimiž ospravedlňujeme svá nepřátelství a pomlouváme ty druhé.
Každý ovšem přirozeně soudíme, že naše církev je pravá.
Jsem rád, že ekumenické hnutí se pokouší napravit rozdělení křesťanů, které je skutečné \"Pohoršení pro nekřesťany\"(citát). Ovšem jsme teprve na začátku procesu a cesta k sjednocení bude zřejmě dlouhá.
A teď se dostávám k zajímavému pohledu na Kristovu církev, který je v materiálech II.vatikánského koncilu. Zdá se mi, že může mít místo v tomto diskusním fóru.
Stručně je tu Kristova církev znázorněna jako velká kružnice, v jejímž středu je křížek. Ten symbolizuje Krista, hlavu své církve. Kolem křížku je soustředná menší kružnice, která představuje tu z dnešních církví, která co nejvěrněji splňuje Ježíšovo přání, aby nic nebylo přidáno, nebo ubráno z toho, co nás učil a která nejvěrněji hlásá Boží slovo z jedinečného pramene Božího slova a tradice. Tato církev by tedy mohla být odpovědí na otázku položenou v titulu diskuse. Je to samozřejmě církev katolická.
Pak následuje další soustředná kružnice, ta představuje křesťanskou církev, jež se trochu málo odchyluje od Pravdy. Postupně následují soustředné kružnice církví více bloudících a více se vzdalujících od středu, Krista. Nejsou zde konkretní jména denominací, avšak co je zajímavé, po kružnicích jednotlivých křesťanských církví následují kružnice církví vyznávajících jediného Boha (Židé, Islám), pak ještě více vzdáleni od Pravdy jsou na př. Budhisté, Hinduisté, Šintoisté...animisté atd. a nakonec na samém okraji jsou \"Hledající\". Tedy v tomto zobrazení vlastně nikdo není vyjmut ze všeobecné Kristovy církve.

Toto zobrazení se mi zdá velmi zdařilé, neříká, že každá církev je stejně dobrá a nezbavuje nás povinnosti hledat, ale nevylučuje ze spásy žádného člověka. To dobře vyjadřuje, že Kristus zemřel za celé lidstvo i jeho slova, že přijdou mnozí od východu i od západu a budou říkat, že Mu celý život sloužili a On jim řekne neznám vás. A jiní že se budou omlouvat, vždyť Pána nikdy nepoznali, ale uslyší že mají vejít do jeho slávy, vždyť co učinili nejmenšímu z lidí, učinili Jemu.
Tento pohled na všeobecnou Kristovu církev se mi zdá jako výborné východisko i v ekumenickém dialogu.


S přáním ekumenického roku 2OO6
Cyril
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
slavrda



Založen: Jan 24, 2006
Příspěvky: 0
Bydliště: Czech_Republic

PříspěvekZaslal: so leden 06, 2007 3:51 pm    Předmět: Citovat

Podle mého názoru, dnes žádná pravá církev neexistuje.
Zatím je pořád ještě pšenice s koukolem pohromadě. A to v každé církvi.
Písmo mluví o pravých křesťanech, jako o BOžích dětech.

Kde jsou ale Boží děti,(církev) k nimž máme přednostní povinnost? Kde je tato duchovní rodina? Ježíšovo objasnění podobenství o pšenici a plevelu podává odpověď: “Ten, kdo seje dobré semeno je Syn člověka, pole je svět, dobré semeno jsou děti království. Plevelem jsou děti toho zlé-ho, a nepřítel, který je zasel, je ďábel.” (Matouš 13:37-39, NAB) Podle toho se pravé děti Boží mají nacházet ve světě lidstva, a rostou jako opravdová pšenice uprostřed plevele.

Nejsou však identifikovatelní použitím lidmi vymyšleného měřítka a mohou být dokonce chybně ztotožněni jako “plevel” svedenými lidmi, kteří troufale přijali úlohu vyorávačů plevele. (na příklad Svědkové Jehovovi) (Matouš 13:24-30)

Tak Boží děti mohou být spolčeni s tím, co se obecně nazývá “viditelná církev”, která obsahuje rozličné církevní i necírkevní skupiny hlásící se ke křesťanství, nebo mohou být jednotlivci bez takového přidružení nebo členství.

Vzpomeňme na příklad Filipa a Etiopského úředníka.
Filip nenaléhal na tohoto nově pokřtěného muže, aby se vrátil z Etiopie tak rychle, jak jen bude možné, aby se mohl pravidelně shromažďovat se skupinou spoluvěřících. Ač tento Etiopan neměl všechny odpovědi a možná dokonce ani všechny existující knihy hebrejských Písem, byl Božím dítětem, radostně cestujícím daleko pryč od nejbližšího sboru, ale bezpochyby dychtivý sdílet s jinými to, co se naučil.

Někteří v Etiopii pravděpodobně reagovali na to, co měl, což otevřelo příležitosti pro družnost s jinými z Boží rodiny. Je-li naše společenství poměrně omezené, můžeme podobně jako etiopský dvořan postupovat svou cestou po dráze vedoucí do života a radovat se, že jsme poznali Božího Syna a jeho prostřednictvím jeho Otce. Časem jiní rozpoznají, kdo jsme, ze způsobu, jak žijeme svůj život, a z našich vyjádření, a a to způsobí mnohé příležitosti pro blahodárné duchovní společenství.

Ne tedy podle příslušnosti k nějaké církvi.
Všude je pšenice i koukol pohromadě.

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu AOL Instant Messenger Yahoo Messenger MSN Messenger
Anonymous



Založen: Nov 10, 2000
Příspěvky: 0

PříspěvekZaslal: pá únor 16, 2007 5:05 pm    Předmět: Citovat

Pravá Církev je ta kterou buduje Pán Ježíš. V ní nemůže být žádný koukol. jsou v ní jen z Ducha sv. znovuzrození věřící v Pána Ježíše. To je ona Nevěsta Kristova bez poskvrnky a vrásky, věčná Církev, která je jeho tělo ef.1,22nn.
Na světě mají být jen samostatné místní církve, protože jen ony jsou rovněž tělo Kristovo v určitém místě 1.K.12,27, ale pozor, to neznamená, že to jsou denominace. Denominace jsou už sdružení, a nejsou tělo Kristovo, a její místo je obvykle tam, kde sídlí ústředí. Že celá denominace není místní sbor Páně je jasné.

Na zemi tedy jsou jen samostatné místní církve a v nich mohou být přimíšeni i lidé neznovuzrození, malé děti atd. Tito však netvoří Církev, kterou buduje Pán skrze Ducha sv.
N.př. CB není církví podle Bible, protože to není samostatný místní sbor. CB je denominace a jako taková by neměla mít název Církev. Protože Církev jako Nevěsta Kristova má svou hlavu Krista a místní sbor jako tělo Kristovo 1.K.12,27 má také Krista jako svou hlavu 1.K.12,12.21. Vidíme to v aplikaci lidského těla pro součinost duchovních darů a služeb v místním sboru Páně. Ale každopádně Pán Ježíš není hlavou CB jako denominace. Proto nemůže být círví.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra granosalis.cz -> Rozdíly mezi církvemi Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Můžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Můžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Můžete hlasovat v tomto fóru.

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Stránka vygenerována za: 0.18 sekundy